> Stiri

Clujul va avea o clinică de hematologie nouă

Ministrul Sănătății a pus bazele celei mai noi clinici de hematologie, o investiție de peste 4 milioane de euro.

Clinica presupune o investiție inițială a Ministerului Sănătății de aproximativ 4,2 milioane de euro și va funcționa în cadrul Institutului Oncologic “Profesor Doctor Ion Chiricuță” din Cluj Napoca.

Clinica de la Cluj va extinde semnificativ capacitatea de transplat de măduvă la nivel național și va permite tratarea pacienților care suferă de afecțiuni maligne ale sângelui, precum leucemia. În cazul acestora, transplantul de măduvă este o procedură medicală complexă, dar vitală. Prin deschiderea unor noi centre de diagnostic și transplant, ne asigurăm că cele mai moderne tehnici și tratamente medicale sunt accesibile pacienților români.

În cadrul Institutului Oncologic de la Cluj, au fost puse în funcțiune 7 noi aparate de anestezie, achiziționate prin Programul Băncii Mondiale privind reforma sectorului sanitar. Noile aparate au fost repartizate în cadrul blocului operator al Institutului, care cuprinde 12 săli de operații și are o activitate, în medie, de 8.000 intervenții chirurgicale anual.