> Campanii de informare

Ești negatHIV? Testează-te și fii sigur!

În perioada noiembrie – decembrie 2017, împreună cu Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” și compania Mylan, a demarat campania „Ești negatHIV? Testează-te și fii sigur!”, prin intermediul căreia se dorește atragerea atenției asupra importanței testării în depistarea și diagnosticul precoce al infecției cu HIV.

Campanie urmărește să informeze publicul larg despre importanța testării, ce presupune testarea pentru HIV în România de astăzi, care sunt variantele pentru testare, cine și când ar trebui să se testeze.

Scopul este de educare în privința testării, de eliminare a preconcepțiile cu privire la testare, să ajutăm la crearea unor obiceiuri sănătoase, în care testarea pentru HIV devine un obicei de rutină pentru întreținerea sănătății personale. O componentă importantă a campaniei va fi în zona de social media, iar offline, pe lângă linia de asistență deschisă la UNOPA, vom avea și întâlniri/discuții cu membrii asociației care să se implice activ în distribuirea mesajului prin canalele aflate la dispoziția lor.

Campania lansată de UNOPA, în parteneriat cu Institutul Matei Balş şi cu Mylan, se concentrează în principal pe importanței testării, un instrument util în acest sens fiind  autotestul – complementar soluţiilor de testare deja existente.

Important este ca persoanele din categoriile de risc, dar și cele care au fost expuse accidental riscului de infectare, să se testeze – fie că aleg să meargă la medic pentru a-și face analizele sau aleg să-şi facă autotestul şi apoi să reconfirme un eventual rezultat pozitiv cu ajutorul medicului.

În perioada următoare, UNOPA va fi la dispoziția publicului pentru a oferi mai multe informații despre virusul HIV, testare, despre autotest, oferind inclusiv asistență pentru realizarea autotestului pentru persoanele care au nevoie.